Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A 3D-s mammográfia jobban látja a szöveteket

A 3D-s mammográfia jobban látja a szöveteket

A 3D-s technológiával sokkal részletesebben és jobban láthatóak a női mell szövetei, mint a hagyományos két dimenziós technológiával. A 3D ugyanis lehetővé teszi a kamera számára, hogy mindenféle átfedést eltávolítson az útból és tisztábban lássa a mellszöveteket - írja a Fox News.

A 3D technológia lehetővé teszi az egész mell részletes átvizsgálását, így pontosabb információkat tud adni az esetleges elváltozásokról az így készült mammográfia, mint a hagyományos.

Ez különösen a sűrű mellszövettel rendelkező nőknél előnyös, ugyanis az ő szövetük összetéveszthető a rákos szövetekkel, és a hagyományos mammográfia nem mindig tud különbséget tenni az egészséges és a daganatos sejtek között, ezért sokszor ad tévesen pozitív eredményt, vagy fordítva.

A szerkezet egyébként hasonlóan működik, mint a hagyományos mammográfia, a melleket két fémlemez közé helyezik, és röntgenképet készítenek róluk. Ezt követően a számítógép nagy felbontású képpé alakítja a felvételt, így a monitoron keresztül az orvosok részletesen át tudják vizsgálni azt. Az új 3D-s technológiával ráadásul a kisebb elváltozások is észrevehetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.