Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Július 10. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Balogh László

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Idén a múlt hétvégén tartottuk a III. Babetta Túrát. Mint ahogy eddig is, 2 nap alatt motoroztuk körbe a Balatont, - főleg Babettákkal -, de volt Riga, Pony Romet, Simsonok és sok más retro kismotor is.

Első napon – szombaton – Badacsonytomajig utaztunk, itt volt a szállásunk. Mint mindig, most sem volt zökkenőmentes egyik nap sem. Én már indulás előtt szereléssel (benzincsap csere) kezdtem, de estére 2 Babettát úgy kellett behúzni a kempingbe az utolsó kilométereken. Természetesen a gyors szervizek, lerobbanások nem szegték kedvünket. Ezzel számolunk és összetartunk, így senkit sem hagyunk hátra.

Idén is a csapat nagy része Dombóvárról és környékéről gyűlt össze. Viszont jöttek Komáromból, Győr mellől és Siófokról is. Összesen 30 fővel vágtunk neki a Balatonnak.

Második napon, - vasárnap -, a már említett 2 lerobbant Babetta sajnos nem tudta folytatni útját, kénytelenek voltunk nélkülük tovább utazni.
Természetesen ezen a napon a csodaszép látványon, a jó időn és jókedven kívül kijutott az útszéli szervizekből is. Viszont jó tempót mentünk, az esti vihar előtt sikerült megérkeznünk a kiindulási pontunk, a Siófoki Hajóállomás parkolójába. Itt a családtagjaink és barátaink fogadtak bennünket.

Mint mindig, a mostani túránkat is online közvetítettük, ennek köszönhetően azok is érezhették a túra hangulatát, akik nem tudtak eljönni.
A biztonságunkat az UV-zöld színű egyenpólóink védték, melyeket szponzorainknak köszönhetünk.

Nagyon jó volt látni a nyaralók arcán a mosolyokat, amint minket megláttak. Továbbra is szeretném tudatni mindenkivel, hogy ezek a régi kismotorok még mindig működnek, és igenis sokra képesek. Amellett nagyon jó társaság jött össze, és jó volt kiszakadni a szürke hétköznapokból, az előttünk álló útra koncentrálni, miközben meg-megálltunk egy gyors szervizre, csobbanásra, vagy egy frissítőre. Összességében nagyon jól sikerült a túránk, nagyon jó időt fogtunk ki. Bár 2 motor most nem ért célba, (de) jövőre újra próbálhatják...

Balogh László

Címkék: babetta, motorosok, Túra

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.