Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 21. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita/APOK Belvárosi Általános Iskola

Belvárosi: mese- és prózamondás iskolás, mesemondás magasabb fokon

Belvárosi: mese- és prózamondás iskolás, mesemondás magasabb fokon

Az APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézménye előbb sikeres mese- és prózamondó megmérettetést rendezett, majd nemrég már a városi mesemondó versenyre benevezett diákjaikért izgulhattak az iskola pedagógusai.

Az alsósok és az ötödikesek számára november elején szervezték meg a hagyományos iskolai mese- és prózamondó versenyt az Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Tagintézményének magyar szakos tanárai és tanító nénijei. A mesék varázslatos világában tölthettek néhány órát a résztvevők. Minden versenyző emléklapot kapott, a helyezettek könyvjutalomban is részesültek. A következő eredmények születtek:

1. évfolyam
1. Bőr-Nagy Gréta 1.a, 2. Varga Rebeka 1.a, 3. Till Bernadett 1.a – valamennyiüket Balikóné Szabó Noémi készítette fel

2-3. évfolyam
1. Bíró Dávid 3.b - Kovács Endréné, 2. Pusztán Fanni 3.b - Kovács Endréné, 3. Buda Gyöngyvér 2.b - Pelbát Józsefné

4-5. évfolyam
1. Boda Flóra 5.b - Erdősné Fedeles Zita, 2. Víg Kamilla 5.a - Nyári Éva, 3. Horváth Do-rottya 5.b - Erdősné Fedeles Zita, 3. Víg Vivien 5.a - Nyári Éva

A Szent Orsolya Rendi Iskolaközpontban november 11-én rendezték meg a városi mesemondó versenyt.

A Belvárosiból a 2-3. évfolyamosokat (1. korcsoport) Bíró Dávid képviselte. Dávid (első képünkön) A soványító palacsinta című mese előadásával kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Magával ragadó személyisége meggyőzte Háy János kortárs írót, a zsűri elnökét és a tanító néniket arról, hogy kategóriájának ő a leg-jobbja. A kitűnő meseválasztás dicséri felkészítőjét, Kovács Endrénét. A 4-5. évfolyamosok közül (2. korcsoport) Víg Kamilla és Boda Flóra (második képünkön balról jobbra) emléklapot kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!