Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Június 12. 19:52, vasárnap | Helyi
Forrás: DOVASE

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Június 7-én és 8-án rendezték az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjét a III. és a IV. korcsoportosok számára. Budapestre, a Szilágyi Úti Atlétikai Stadionba rekord létszámú versenyző érkezett. Változékony időben, fülledt, pár

A dombóvári és környékbeli iskolákat elsősorban a DOVASE atlétái képviselték ezen a diákolimpián.

Tóth Lili Anna a József Attila ÁMK 6. osztályos tanulója 600 méteren indult. Lili az előre megbeszélt taktikát követve 350 méternél robbantott és hatalmas hajrában, a nap legszebb versenyén másodikként ért célba. Fazekas Gáspár edző tanítványa 20 centiméterrel maradt le a győztestől. Ideje: 1:40,91, mely figyelemre méltó egyéni csúcs.

Greschner Dóra, a Kurdi Általános Iskola 8. osztályos tanulója is eredményesen szerepelt Budapesten. Dóri, aki októberben a Magyar Ifjúsági Válogatott tagja volt, a papírformának megfelelő versenyzéssel súlylökésben a 2., kislabda-dobásban a 6. helyet szerezte meg. Eredményei: 12,34 m és 56,48 m. Őt Tarr Imre készítette fel a versenyre.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. osztályába járó Farkas Péter magasugrásban jutott el az országos döntőig. 170 centiméteres ugrásával Péter a 7-11. helyen zárta a versenyt.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola IV. korcsoportos 4x600 méteres leány váltója megjavította a megyei versenyen elért időeredményét és 8:00,50-dal a 12. helyen végzett. A váltó tagjai: Erős Dóra, Horváth Petra, Kozma Evelin és Liktor Dóra.

1. képünkön: Tóth Lili Anna a dobogón
2. képünkön: Tóth Lili Anna és Greschner Dóra


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.