Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 11. 15:25, szerda | Helyi

Dupla aranyérmet szereztek a DOVASE atlétái

Dupla aranyérmet szereztek a DOVASE atlétái

Kaposváron került megrendezésre a Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenye.

A Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenyére készültek az elmúlt hetekben a DOVASE utánpótlás korú atlétái. Szorgalmasan gyakoroltak és izgalommal készültek a versenyre. Kaposváron került megrendezésre a hétvégén a sportesemény, amely átadó ünnepséggel kezdődött, a felújított atlétika pályát avattak fel.

A hivatalos átadás során – Szita Károly polgármester és Schmidt Gábor sportért felelős államtitkár helyettes közreműködésével - átvágásra került a szalag és a rajtpisztoly eldörrenése után, a megjelent közel 300 versenyző, közös öröm futással bizonyította, hogy az ATLÉTIKA A SPORTOK KIRÁLYNŐJE.

A dombóvári egyesület 4 csapattal, 35 gyermekkel képviselte Dombóvárt, e jeles napon.

Az U10-es, 8-9 éves lányok és fiúk korosztályában 10 csapat, összesen 100 gyermek nevezett. Öt versenyszámban bizonyíthattak a kis sportolók: sprintváltóban, gátváltóban, távolugrásban, medicinlabda hajításban és 6 perces futásban.

A dombóvári atléták „kék csapata” a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg a jövő reménységeinek csapata, - akik ezen korosztály legfiatalabb atlétái - a 7. helyen végeztek.

A BAJNOKCSAPAT TAGJAI: Bujáki Léna, Schmidt Ármin, Pintér Norka, Hangya Luca, Balogh-Svajda Iván, Schmidt Sára, Varga Máté, Zsák Izabella.

A JÖVŐ REMÉNYSÉGEI 7. helyezett csapat: Meiszinger Mira, Hetesi Anna, Vavra Bálint, Kiszler Boróka, Ejezie Annabel, Bordás Emília, Gáspár Adél, Musitz Molli, Varga Bea, Varga Emma.

A nagyobbak U12-es korosztályában, a 10-11 éves lányok és fiúk korosztályában, 15 csapat, összesen 120 gyermek bizonyíthatott. Öt versenyszámban folyt a küzdelem: 8x50 méteres váltóban, súlylökésben, kerékpár külső vetésben, ötösugrásban és 7 perces futásban.

A DOVASE „zöld” csapata területi bajnok lett: Polgár Bence, Harmath Sebestyén, Geller Ákos, Hencz Lénárd, Hipp Dorka, Nagy Jázmin, Gulner Janka, Pajter Dorka.

A DOVASE „piros” csapata az előkelő 5. helyen végzett, ahol több atlétánk pár hónapja csatlakozott edzéseinkhez, valamint a korosztály fiatalabb versenyzői, ezért a jövőt tekintve nagyon dicséretes eredmény. A csapat tagjai: Gáspár Eszter, Dunai Lujza, Illés Amira Jázmin, Pető Botond, Balogh Gergő, Vavra Lotti, Tolmácsi Tímea.

A szorgalmas és kitartó munkának mindig meg van az eredménye! Az összes kis atlétánknak óriási dicséret jár, hiszen sportszerűen, lelkesen és nagyon ügyesen versenyeztek. Tiétek a jövő! – fogalmazta meg a verseny után Halmainé Horváth Katalin edző.

Címkék: atlétika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!