Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Június 20. 14:20, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Eredményes az atlétika utánpótlás nevelés

Eredményes az atlétika utánpótlás nevelés

Először rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség Országos Kölyökatlétika Fesztivált Szekszárdon.

A 2023-as atlétika világbajnokságra való felkészülés keretén belül kiemelten fontos cél, hogy minél több gyermek megismerje, kipróbálja és megszeresse az atlétika sportágait. „A sportok királynőjének nevezett sportág az egyik legnépszerűbb aktivitás, hiszen a futás a dobás és az ugrás olyan alap mozgásformákat ölel fel, amelyekre más sportágakban is szükség van, így kiváló alapot biztosít minden gyermekeknek.” (Baji Balázs).

A DOVASE négy általános iskolában (Szent Orsolya Iskolaközpont, József Attila Általános Iskola, Kaposszekcsői Általános Iskola, Belvárosi Általános Iskola) működtet Kölyökatlétika csoportokat, négy lelkes edző irányításával, ahol mintegy 100 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival heti rendszerességgel. Ebből a száz gyermekből került ki a legügyesebb nyolc atlétapalánta, akik nem csak az egyesületet képviselték, hanem az egész Dél-Dunántúli Régiót.

Ellenfeleik más régiók legjobbjai voltak, Kazincbarcikáról, Szombathelyről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról, Veszprémből érkeztek. Nagy lelkesedéssel és izgalommal készültek a megmérettetésre. Külön öröm számukra, hogy a 8 fős csapatukban négy lány és négy fiú szerepelt, ugyanis ebben a korosztályban megengedett az egynemű csapat is... A versenyszámok teljesítéséhez ügyességre, gyorsaságra, kitartásra és koncentrációra is szükség volt. Sprintváltóban, helyből távolugrásban, kislabda hajításban, ugrókötélhajtásban és 600 méteres síkfutásban bizonyítottak, hogy ott a helyük az ország legjobbjai között. Végül nagyon sportszerű versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott fel kis csapatuk. A csapat tagjai: Pajter Dorka, Bujáki Léna, Illés Amira Jázmin, Balogh Dóra, Zemán Zoárd, Schmidt Ármin, Geller Ákos, Balogh Gergő.

A gyerekeket felkészítették: Halmosi Csilla, Lakatos Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin. Az edzések, folytatódnak júniusban!

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.