Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Július 11. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

A győri Olimpiai Parkban július 5. és 8. között rendezték meg az U18-as Atlétikai Európa-bajnokságot, melyen a Dombóvári VASE két tehetséges sprinterrel képviseltette magát.

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen a magyar válogatott tagjaként Göblyös Csenge a 100 méteres síkfutásban állt rajthoz. A 17 éves lány az előfutamban ugyan némileg elmaradt egyéni csúcsától, ám edzőjétől - Tarr Imrétől - így is dicséretet érdemelt ki, mert óriási bravúrnak számít az, hogy kiharcolta a kontinensviadalon való részvétel lehetőségét. Az Illyés Gyula Gimnázium 12. évfolyamos diákja a 12,52 másodperces idejével a 37. helyet szerezte meg a 48 fős mezőnyben.
A DOVASE másik sprintere, Farkas Bence a 200 méteres síkfutás szakadó esőben rendezett előfutamában a 21,92 másodperces egyéni csúcsát nagyszerű száguldással 21,69 másodpercre javította, majd a középdöntőben újabb 14 századot faragott le az addigi legjobb eredményéből, amivel bejutott a fináléba. Ott a mezőny legfiatalabb tagjaként egy-egy észt, francia, bolgár, dán és cseh, valamint két német sprinterrel kellett megküzdenie. A József Attila Általános Iskola elvégzése után tanulmányait az Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának sportosztályában folytató 16 éves fiú ugyan nem tudta megismételni a Győrben futott korábbi remek időit, ám így is megsüvegelendő az a kiváló teljesítmény, amivel a nyolcadik helyet szerezte meg. A fiatalember trénere, Tarr Imre szerint csodálatos dolog az, hogy Farkas Bence felnőtt a nehéz feladathoz és a jó formaidőzítésnek köszönhetően Európa leggyorsabb ifjúsági sprinterei közé verekedte be magát a 200 méteres távon. A tehetséges és szorgalmas fiú kvalifikálta magát az argentiniai Buenos Airesben októberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.