Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. December 15. 16:19, szerda | Helyi

Gasparics Zoltán a tizenegyszeres testépítő világbajnok

Gasparics Zoltán a tizenegyszeres testépítő világbajnok

Az idei évben öt világbajnoki címet sikerült nyernie.

Ha jól tudom, nem indult zökkenőmentesen az őszi szezonra való felkészülésed, hiszen lesérültél?
Igen, jók az információid, mint mindig. Júliusban, mikor elkezdtem a felkészülésem, sajnos a kar egyetlen feszítőizma, a háromfejű karizom, vagyis a tricepszem fekvenyomás közben részleges szakadást szenvedett.

Mennyiben hátráltatott ez a felkészülésedben?
Az ilyen sérülésnél minden könyöknyújtás fájdalmassá válik, a könyökízület aktív feszítése megszűnik, ezért az első néhány hétben csak egy-két gyakorlatot tudtam csinálni testrészenként. Majd fokozatosan terheltem a sérült izomzatot. Szeptember végére az első világbajnokság körül jutottam el odáig, hogy teljes erőbedobással tudtam edzeni.

Megfordult a fejedben, hogy ez véget vethet a felkészülésednek?
Nem! Aki ismer, az tudja, hogy az élet már jó párszor próbára tett. Nem ad ingyen semmit, mindenért meg kell küzdeni. Örök igazság: „a siker titka abban rejlik, hogy eggyel többször kell felállnod, mint ahányszor elesel”.

Főállásban űzöd ezt a sportot?
Sajnos nem. Okleveles gépészmérnök vagyok, felsővezető egy nyomástartó berendezéseket gyártó vállalatnál immár tizenkét éve. A testépítés csak egy „drága” hobbi. ☺

Hogyan tudod összevetni a munkát ilyen szintű versenyzéssel?
Minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő… és ő a feleségem. Egyedül ilyen szinten ezt a sportot munka mellett szinte lehetetlen véghezvinni. A dicséret nemcsak az enyém, ugyanúgy az övé is. Ezúton szeretném neki megköszönni, hogy bármilyen nehézséget is dobott elénk a sors, Ő mindig mellettem áll, és mindenben támogat. Immáron 20 éve, hogy együtt vagyunk.

Milyen világbajnoki címeket szereztél az őszi versenyszezonban, a kategóriádban?
Az idei évben öt világbajnoki címet sikerült nyernem:
IBFF Mr. & Ms. Univerze – Budapest: 1. hely
C.I.B.B. Világbajnokság – Olaszország - Bergamo: 1. hely + abszolút világbajnoki cím
IBFA Világbajnokság – Olaszország - Róma: 1 hely.
N.B.B.U.I. Világbajnokság – Spanyolország - Valencia: 1. hely

Támogatás nélkül érted el az eredményeid?
Igen, sajnálatos módon nincs szponzorom, nem áll mellettem versenyfelkészítő, edző vagy táplálkozási tanácsadó sem, egyedül készülök a versenyekre.

Az utolsó VB előtt néhány nappal calici fertőzés miatt kórházba kerültél, ekkor sem fordult meg benned, hogy itt lesz vége a versenyszezonnak?
Kellemetlen napok voltak, három napig voltam kórházban, két napig infúzióztak. Már akkor is azon gondolkodtam hogyan oldom meg ezt a próbatételt is. Sikerült 1 kg-mal nehezebben színpadra állnom a N.B.B.U.I. VB-n, mint az előző világbajnokságokon.

Milyen terveid vannak?
Van olyan szövetség, ahol sajnos idén nem tudtam indulni, és van olyan, ahol újra világbajnoki címet szeretnék nyerni, és ahol lehet, az abszolút világbajnoki címeket megszerezni.

T.Cs.

Címkék: Sport, testépítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.