Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Február 07. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

A vizsgált tizenhat gyorsfagyasztott hasábburgonya termék mindegyikénél talált jelölési hibát a Nébih, három termék forgalmazójával szemben pedig minőségi problémák miatt bírságot szabott ki a hatóság.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal keddi, MTI-nek küldött közleménye szerint ólóm és kadmium valamint növényvédőszer-maradékra vonatkozóan minden termék megfelelt a határértéknek vagy egyáltalán nem tartalmazott kimutatható mennyiséget ezekből az anyagokból. Minden burgonya megfelelt a zsírsavösszetétel-vizsgálatnak is, azaz a termékekben valóban a jelölésen szereplő napraforgóolaj vagy pálmaolaj volt.

Három terméknél a nagy mennyiségű foltos hasáb miatt minőségi hibát állapítottak meg.

A jelölés vizsgálatakor minden hasábburgonyánál akadt jelölési hiba, volt olyan termék, mely csomagolásának elülső oldalán 1 kilogramm nettó tömeget jelöltek, azonban a hátoldalon már 2,5 kilogramm szerepelt. Hiányosságnak számított az is, ha nem volt elkészítési útmutató - írták.

A részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket