Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Hamarabb kapjuk kézhez a fizetést júliustól

Hamarabb kapjuk kézhez a fizetést júliustól

Nem drágítja meg az átutalásokat a pénzforgalom július elsején esedékes felgyorsulása – állítják a bankok.

Az új szabályok szerint az elektronikus úton átutalt pénzeknek legkésőbb négy óra alatt meg kell érkezniük a címzetthez. A változások hatására a bankok rövidebb ideig kamatoztathatják saját hasznukra az ügyfeleik úton lévő pénzét - tette közzé a Magyar Nemzet.

Nem emelkednek meg az átutalások díjai amiatt, hogy július elsejétől négy órán belül kell megérkeznie az elküldött pénznek – közölték a Magyar Nemzetnek nyilatkozó pénzintézetek. A bankok jelenleg az új rendszer tesztelését végzik, és azt állítják, határidőre elkészülnek az átállással.

A pénzmozgás felgyorsítására szolgáló rendeletmódosítás már megjelent a Magyar Közlönyben. Az új rendszer a szakértők szerint mind a cégek, mind a magánszemélyek életében érezhető változást hoz majd. Az egyik ilyen az lehet, hogy a fizetések a megszokottnál egy nappal hamarabb érkeznek majd meg a bankszámlákra. Jelenleg ugyanis két pénzforgalmi szolgáltató ügyfelei között az átutalás csak a következő munkanapon érkezik meg a kedvezményezetthez, július 1-je után viszont az interneten, elektronikus banki rendszeren vagy telefonon keresztül kezdeményezett átutalások négy órán belül elérik a címzettet, ha a megbízást a bank által meghirdetett határidőn belül adja az utaló fél. A faxon küldött átutalási kérelmek azonban papíralapúnak számítanak, így azokra nem vonatkozik az új szabály.

A bankoknak a változás előnyökkel és hátrányokkal is járhat. Egyrészt a gyorsabb ügyintézéshez új infrastruktúrát kell kiépíteniük, másrészt azáltal, hogy kevesebb ideig lesz az ügyfelek átutalt pénze a „senki földjén”, vagyis a bank a számláján, az azok után kapott kamatok egy részéről is le kell mondaniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során