Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 22. 21:03, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Hamarosan belakhatják a zeneiskolaként megújult Bezit

Hamarosan belakhatják a zeneiskolaként megújult Bezit

A kivitelező cég készre jelentette a zeneiskola céljaira felújított és átalakított épületet. Elkezdődhetett a műszaki átadás-átvételi eljárás. A beruházás uniós támogatással, több mint 130 millió forintból valósult meg.

A Szabó Loránd polgármester és az épületet birtokba venni készülő Apáczai Oktatási Központ (APOK) főigazgatója, Szenyériné Szabolcska Julianna november 17-i sajtótájékoztatójáról kiadott közlemény részletesen szól a Bezerédj utcai egykori iskolaépület felújításáról.

A kivitelezés idén június 16-án kezdődött meg. Mivel a város egy régi, karakteres épületéről van szó, az átalakítás tervei az eredeti homlokzatok visszaállításáról és kiegészítéséről, a korabeli ablak- és ajtóméretek megtartásáról és a tartószerkezetek minimális átalakításáról szóltak. Az északi, szomszéd felőli homlokzat nyílászáróin nem változtattatott, csupán fokozott hanggátlású ablakokra cseréltette őket az építtető önkormányzat.

Az épület két bejáratát hagyták meg, amelyeken keresztül a zeneiskola és a hangversenyterem önállóan is megközelíthető. A térburkolat rendezésével a lépcsőházi bejárat akadálymentessé vált. Ezen keresztül a teljes földszinti rész elérhető. Az új ajtók mérete igazodik a korabeli nyílászárókéhoz, és egyben kényelmes szabad nyílásszélességet adnak.

A földszinten kap helyet a tanári szoba, három hangszeres terem, kettő kamaraterem és a közel 100 m2 -es hangversenyterem. Az emeleten sikerült kialakítani nyolc hangszeres termet és a szolfézstermet. Új vizesblokkok létesültek mindkét szinten, és a földszinten akadálymenetes WC-t is kialakítottak a kivitelezők.

Az új nyílászárókat fenyőből egyedileg gyártották. Az északi oldalra kerülő ablakok háromrétegű üvegezéssel, fokozott hanggátlással készültek.

Az épület elkészülte egyben az „Együtt, egymással, gyermekeinkért, a jövőért” - Új K.O.R. Új Kapos-menti Oktatási Rendszer projekt végének a közeledtét is jelzi. December 17-én tartják meg ugyanis annak zárórendezvényét, ahol az épületet birtokba vevő zeneiskolai növendékek lépnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!