Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2021. Október 11. 15:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hamisított ajánlások felhasználása miatt emeltek vádat három férfi ellen

Hamisított ajánlások felhasználása miatt emeltek vádat három férfi ellen

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség három férfira: a vád szerint úgy igazolták a választói ajánlások meglétét a 2019. évi önkormányzati választásokon, hogy tudták, az íveken hamis aláírások is szerepelnek

- közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, egy 48 éves és egy 67 éves férfi ugyanazon párt jelötjeként kívánt indulni a 2019-es önkormányzati választáson, a fővárosban. A jelöltséghez szükséges ajánlásokat gyűjtő íveket a két férfi ajánlásgyűjtőként aláírta, ezzel igazolva, hogy az íveken szereplő ajánlásokat személyesen ők gyűjtötték.

Valójában azonban a 48 éves férfi a saját ívein 17 aláírást maga hamisított, a 67 éves férfi ívein pedig - a férfi tudtával - ismeretlen személy hamisított 45 aláírást. A hamis aláírásokkal mindkét férfit nyilvántartásba vették képviselőjelöltként - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor tudatta azt is, hogy vádat emeltek egy - ugyanezen párt érdekében eljáró - 68 éves férfi ellen is, aki egy harmadik jelölt nyilvántartásba vétele érdekében adott le olyan aláírásgyűjtő íveket, amelyeken 23 hamis aláírás volt, és amelyek szükségesek voltak a jelölt nyilvántartásba vételéhez.

Mindezeken túl a vádirat szerint a férfiak pártjuk - jóhiszemű - polgármesterjelöltjét is támogatták azzal, hogy aláírásgyűjtőként hamis aláírásokat tartalmazó íveket igazoltak neki.

A Fővárosi Főügyészség a három férfival szemben választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki rájuk felfüggesztett börtönbüntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten