Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 20. 14:57, hétfő | Helyi
Forrás: József Attila ÁMK

Három nap is állt a bál az újdombóvári iskolában

Három nap is állt a bál az újdombóvári iskolában

Vidám szórakozástól volt hangos a József Attila Iskola február 15-én, 16-án és 17-én. Ötletes jelmezek, tánc, játékok, tehetségkutatósok bemutatkozása, népünnepély, pedagógusprodukció és kiszebábégetés volt a kínálat.

A téltoló farsangon elsőként az 1-2. évfolyam tanulói vonultatták fel a gonosz szellemeket elijesztő ötletes jelmezeiket, majd közös táncokkal (limbóhintó, kacsatánc stb.) és játékokkal töltötték az időt.

Hasonlóan buliztak csütörtökön a 3-4. osztályos gyerekek is. A DÖK által szervezett és korábban lezajlott első dombóvári XD-Faktor győztesei is bemutatták tehetségüket.

Az 5-8. évfolyam pénteki farsangja fergetegesre sikerült. A megválasztott hercegi pár körül valóságos népünnepéllyel vette kezdetét a program. A maskarákba öltözött gyerekek latin ritmusra, tánccal köszöntötték a párt. Az itt is jelentkező XD Faktoros bemutatókat hangos tetszésnyilvánítással köszönte meg a néeps közönség.

Az iskola dolgozóiból és pedagógusaiból frissen alakult ÚJ Pa-Dö-Dö zenés-táncos produkciója invitálta a vendégeket önfeledt bulizgatásra. Az ezt követő diszkót csak a bálkirálynő- és bálkirályválasztás, a korábban lezajlott versenyek eredményhirdetése és díjazása szakította meg.

A „Téltoló Farsang” elnevezésű vetélkedőben ötfős csapatok egy héten át különböző feladatokat oldottak meg. A rejtvényeken kívül álarcokat és kiszebábut is készítettek. Ezeket a szalmabábúkat az est végén, az iskola udvarán égették el remélve, hogy így elűzik a telet.

Kíváncsi a szervezők felvételeiből összeállított képgalériánkra is? Kattintson a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásra, vagy a lenti fotóra!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.