Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 11. 23:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, hírszerkesztőnk

Hatalmas közönségsikert hozott az újévi koncert - képgalériával

Hatalmas közönségsikert hozott az újévi koncert - képgalériával

Hagyományos újévi koncertjén zajos sikert aratott a Kiszler András karnagy vezetésével működő Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és Tücsökzenekara január 7-én, a Dombóvári Művelődési Házban. Fotó: Tilinger Sándor

A „csodultig” telt ház előtt zajló hangverseny kezdetén Taller Marietta műsorvezetőtől megtudhattuk, a zenekar szívesen veszi a felajánlásokat, illetve hogy az estről hangfelvétel készül.

Majd a Tücsökzenekar műsora következett. James Curnow Northlake Festival Ouverture című nyitányát követően Farkas János, a Dombóvári Művelődési Ház Nkft. ügyvezetője nyitotta meg formálisan is az újévi koncertet. Majd következett Johnnie Vinson Nettleton című korai amerikai himnusza és John Moss amerikai mozifilmek melódiáit felvonultató Christmas at the movies válogatása.

A tücskök idén nyáron táborozhattak először Balatonfenyves-alsón. Kihasználva a nagy nyilvánosság adta lehetőséget, köszönetüket fejezték ki a kísérő szülőknek - Lukács Gabriellának, Somogyiné Szabó Annamáriának, Szalainé Farkas Gizellának és Balogh Árpádnak -, valamint a szólampróbákat vezető zenepedagógusoknak.

A Tücsökzenekar Mark Williams The Bottom Line című művével köszönt el a műsort nagy tapssal díjazó közönségtől.

Rövid technikai szünet után már a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar játszotta Julius Fucik Florentiner Marsch című indulóját, majd pedig Gustav Holst I. Esz-dúr szvitjét.

A műsorvezetőtől ekkor arról értesülhettünk, hogy 2011-ben számos felkérésnek tettek eleget, több színvonalas koncertet is adtak. A múlt évet január 8-án, hagyományos újévi koncertjükkel indították az Apáczai Csere János Szakközépiskola dísztermében. Május 1-jén felléptek a Tűzoltóság 135 éves jubileuma alkalmából rendezett gálahangversenyen. Május 7-én, a Hotel 40. „születésnapján” a Bátaszéki Mazsorett csoporttal együtt adtak koncertet. Nyáron Dubrovnik környékén adtak három nagysikerű térzenét, melynek kapcsán most a közönség előtt is köszönetet mondtak támogatóiknak, kísérőinknek, akik nélkül a horvátországi út nem valósulhatott volna meg. Nem tétlenkedtek az őszi-téli időszakban sem. Szeptember 10-én térzenét adtak az Apáczai Csere János Szakközépiskola udvarán megrendezett Öregdiák Találkozón, majd a mágocsi szüreti fesztiválon. Október 16-án a Vir-Dombóvár kulturális találkozón, december 17-én az ÚJ K.O.R. projekt zárórendezvényén, december 20-án pedig a zeneiskolai karácsonyi koncerten léptek fel.

A beszámoló után újra a muzsikáé volt a főszerep. A zenekar az est folyamán végig dirigáló Kiszler András karnagy vezényletével Alfred Reed amerikai zeneszerző A Festival Prelude című szerzeményét és a 2007-ben elhunyt Hidas Frigyes: Capriccióját szólaltatta meg.

Szabó Loránd polgármester köszöntőjét a 2007-ben hagyományteremtő szándékkal megalapított az „ÉV ZENEKARI ZENÉSZE” vándordíj átadása követte, amelynek odaítéléséről mindig maguk a zenekari tagok döntenek. A fúvóstársak szavazatai alapján a 2011-es év zenekari zenésze elismerés Lösch Kornélnak járt.

A nagy taps és az elismerő pillantások után a konferanszié újabb köszönetnyilvánításokat tolmácsolt. Azoknak a szervezeteknek, intézményeknek, cégeknek és magánszemélyeknek a nevei - köztük Dombóvár Város Önkormányzata és az Apáczai Oktatási Központ - hangzottak el, akiknek a zenekar nagy hálával tartozik a működésük, utazásaik és versenyeken való részvételük támogatásáért. Itt fejezték ki hálájukat a zeneiskolai pedagógusok és a zenekarban fellépő gyerekek szülei irányában is.

A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertjének műsora Luigi di Ghisallo Tokyo Adventure című darabjával folytatódott, és elméletileg Jacob de Haan Concerto d'amore című művével fejeződött volna be. Azonban a lelkes és hálás publikum kitartó tetszésnyilvánításával „továbbdolgoztatta” az ifjú zenészeket és karnagyukat. Így az esemény végül több ráadásdarabbal zárult.

Képgalériánkat a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásra, illetve ide kattintva nyithatja meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.