Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Január 13. 13:30, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Újabb fegyelmi eljárás a dombóvári polgármester ellen

Újabb fegyelmi eljárás a dombóvári polgármester ellen

Újabb fegyelmi eljárást indított a képviselő-testület a város független polgármestere ellen. Az indoklás szerint ezúttal azért, mert Szabó Loránd többször jogellenesen rekesztette be a testület üléseit.

Kerényi Zsolt fideszes alpolgármester a testület csütörtök esti döntése kapcsán az MTI-nek elmondta: Szabó Loránd polgármester az elmúlt egy hónapban három ülést rekesztett be, ezért a napirenden szereplő több fontos pontot, például vízdíjak módosításáról szóló javaslatot nem tudták megtárgyalni. A háromtagú fegyelmi bizottság vizsgálata arra irányul, hogy a testületi ülések vezetése mennyiben szabályos - tette hozzá.

Szabó Loránd az MTI-nek reagálva leszögezte: mindenben a szervezeti és működési szabályzatnak (szmsz) megfelelően járt el. "Az ülés megnyitása és bezárása a polgármester hatásköre" - tette hozzá.

Gábor Ferenc, a dombóvári önkormányzat jegyzője az MTI-nek elmondta: a polgármester kivételes esetben zárhatja be a testületi ülést. Az önkormányzat szmsz-e szerint ilyen az, ha rendzavarás történik vagy a tanácskozás folytatását lehetetlenné tevő körülmény merül fel.

A fideszes többségű dombóvári képviselő-testület ezt megelőzően december 7-én európai uniós pályázatokkal, a helyi költségvetési koncepcióval, illetve a Dombóvár térségi ivóvízminőség-javító társulással kapcsolatban indította az első fegyelmi eljárást Szabó Loránd ellen, egyben felfüggesztette tisztségéből.

A bíróság december 15-én hatályon kívül helyezte a felfüggesztésről szóló határozatot; a vizsgálatról szóló jelentést január 15-ig készíti el az első fegyelmi bizottság, amely két héten belül a testület elé terjeszti megállapításait - mondta Hegedüs Csaba (Fidesz), a bizottság elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.