Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. December 14. 09:14, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Újra járnak a buszok a sofőrök tegnapi sztrájkja után

Újra járnak a buszok a sofőrök tegnapi sztrájkja után

A Gemenc Volán minden menetrendszerinti autóbusza elindult szerdán reggel; a társaság alvállalkozójánál dolgozó autóbusz-vezetők sztrájkja után kedden estére állt helyre a közlekedés Tamási és Dombóvár térségében.

Erre azután került sor, hogy a dolgozók megkapták novemberi munkabérüket - tájékoztatta Király István, az Orangeways Zrt. üzemvezetője szerdán reggel az MTI-t. Beszámolt arról is, hogy a munkavállalók elfogadták a cégvezetés ígéretét, miszerint minden elmaradt juttatást a lehető legrövidebb időn belül szintén megkapnak - fűzte hozzá az üzemvezető.

Dombóvár és Tamási környékén kedden reggeltől akadozott a menetrendszerinti közlekedés az Orangeways autóbuszvezetőinek munkabeszüntetése miatt, amelyet azért szerveztek, mert napok óta nem érkezett meg - december 9-én aktuális - novemberi fizetésük, egyes cafeteria elemeket pedig két hónapja nem fizetett ki munkáltatójuk. Az Orangeways Zrt. a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként 2009 júniusa óta működteti a menetrendszerinti közlekedést. Kedden a reggeli első járatok után az autóbuszok többsége nem indult el, pótlásukról csak részben tudott gondoskodni az Orangeways Zrt.

Dávid György a SZAKSZ (Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet) Alapszervezetének elnöke megerősítette, hogy megszületett a megállapodás. Mint mondta, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketing igazgatója, Miszler Miklós garanciát vállalat arra, hogy – amennyiben az Orangeways ezt elmulasztja – gondoskodnak a dolgozók elmaradt juttatásainak kifizetéséről. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy rövidesen tárgyalóasztalhoz ülnek a helyzet rendezése érdekében. "Felvettük a munkát, mert nem szeretnénk az utazóközönséget magunk ellen hangolni, a tegnapi akció figyelemfelkeltést szolgálta" – fogalmazott. Mint mondta, az, hogy nincs elég pénz munkabérekre, üzemanyagra, felveti a kérdést, hogy van-e forrás az autóbuszok karbantartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.