Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Kettős állampolgárság Szlovákiában?

Kettős állampolgárság Szlovákiában?

Szlovákia a jövőben lehetővé teszi, hogy állampolgárai több állampolgársággal rendelkezzenek, de csak a szokásos nemzetközi elvek alapján. Erről állapodtak meg a kormánykoalíciós tárgyaláson - írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint Szlovákiában a keddi koalíciós tanácson a kormánykoalíció vezetői megállapodtak abban, hogy ezentúl állampolgárai több állampolgársággal rendelkezhetnek, de csak a szokásos nemzetközi elvek alapján.

Ilyen elfogadott nemzetközi elvnek számít például a hosszabb tartózkodás az országban, illetve az ottani rokoni kapcsolatok - közölte az ülés után Ján Figel, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke.

A szlovák állampolgársági törvényt a Robert Fico vezette korábbi kormánykoalíció módosította tavaly úgy, hogy elveszíti eredeti állampolgárságát minden olyan szlovák állampolgár, aki felvette egy másik ország állampolgárságát - emlékeztet a Magyar Nemzet. Az azóta hatalomra került új kabinet többször kívánt már változtatni a helyzeten.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.