Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. November 05. 10:53, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megemlékezés Mindenszentek és a Halottak Napja alkalmából

Megemlékezés Mindenszentek és a Halottak Napja alkalmából

A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület november 1-jén 23. alkalommal tartott megemlékezést a Mindenszentek és a Halottak Napja alkalmából a Rákóczi utcai egyházi temető sírkertjében.

Elsőként Müller Ádám, valamint Zsabokorszky Ferenc duója „katonasíratót” játszott gitáron és hegedűn, majd Takács Istvánné köszöntötte az egybegyűlteket, aki elsőként a helyi temetők történetét ismertette, majd a két egyházi ünnepről szólt, végül az emberi lét értelméről osztotta meg gondolatait.
- Gyönyörű, de elenyésző virág az élet, mégis örök nyomot hagy, ha szeretettel éled - zárta beszédét Simon András költő szavaival a helytörténész.
Őt Konkoly Borbála elaődóművész követte, aki az 1979-es Euroviziós Dalfesztivál győztes dalát - a „Halleluja” címűt - énekelte el az említett két zenész kíséretével gyönyörűen.
A megemlékezés zárásaként Szabó Szilárd evangélikus lelkész és Hegedüs János római katolikus plébános mondott imát az elhunytaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.