Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

A program vasárnap délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik, majd a nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik.

Idén is megrendezik a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színművészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel nyereményét.

A sztárfutam után pusztaötös- és csikósbemutatót, majd 1848-49-es csatajelenet-bemutatót, valamint a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők, a Kishuszár Vágta döntője 15:20, a fogatvágta fináléja 15:35-kor kezdődik.

A nemzetközi futam döntője előtt rendezik meg a Tündérkert történelmi lovasfelvonulást, ennek névadója a közmédiában, a Dunán október 13-án, pénteken este dupla résszel debütáló Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban a nagyhatalmú Bánffy Dénes földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is a lovasokkal tart a felvonuláson.

A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor kezdődik, majd az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

Az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.