Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Június 29. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

A Magyar Egészségügy Napjához közeledve június 27-én tartották meg a Semmelweis-napot a helyi Szent Lukács Kórházban.

A 2003-ban felavatott Maria Mater dei-kápolnában rendezett ünnepségen a hagyományokat követve bemutatkozott egy szakmai osztály, átadták a kitüntetéseket és elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

201 éve született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek a tiszteletére 1992 óta tartják meg hazánkban július 1-jén a Semmelweis-napot, azaz a Magyar Egészségügy Napját.
Ebből az alkalomból a térség járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását végző egészségügyi intézmény igazgatója mondott köszöntőt a dolgozóknak. Dr. Kerekes László a tervezett fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy reményei szerint 2019 végéig meg fog újulni a szülőszoba, ahol családbarát környezetet alakítanak ki.
Idén a szakmai előadások során a sebészeti és a traumatológiai osztály mutatkozott be. A szakma élére helyben egy hónappal ezelőtt egy új osztályvezető főorvos került, ő és egy újonnan érkezett sebész kollégája mutatta be azt a modern műtéti technikát, amit nemrégiben vezettek be.
A Szent Lukács Kórház menedzsmentjének tagjai előbb dr. Szőke Katalinnak, a pszichiátriai szakrendelő és gondozó vezetőjének nyújtották át a főorvosi kinevezéséről szóló iratot, majd elismeréseket adtak át. „Az év orvosa”-díjat dr. Szabó Tamás, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa érdemelte ki, míg „Az év ápolója”-kitüntetést a 37 éve a manuális mátrix osztályon dolgozó Szeliné Berta Mária vehette át.
Az egyészségügyi intézmény igazgatója a nyugdíjba vonuló munkatársait is elbúcsúztatta.
Az ünnepséget Reiter Gábor trombita- és Kozák Bence András orgonajátéka zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.