Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Június 19. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: DOVASE

Rekortán futókör avatás a szigeterdőben

Rekortán futókör avatás a szigeterdőben

2017. június 13. a dombóvári atlétáknak piros betűs ünnepnap!

Ezen a napon került felavatásra a régen várt 1,8 m széles, 600 m hosszú rekortán borítású futókör a közkedvelt parkban, melyhez 1,5 m szélességű térköves kör is csatlakozik. Kérünk mindenkit, aki szeret sétálni, gyalogolni, kocogni, futni, jegyezze meg e dátumot!
A Szuhay Sportközpontban tartott városi „Jó tanuló – jó sportoló” ünnepsége után Dombóvár Város Önkormányzatával közösen invitáltuk a futókör avatására a megjelenteket. Elfogadta a meghívást Sárfalvi Péter sportállamtitkár-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is.
Szabó Loránd polgármester úr üdvözlő szavai után, Gyulai Miklós indításával a dombóvári óvodások Sárfalvi Péterrel közösen tehették meg az első tiszteletkört, a helyi atléták felvezetésével. Beérkezésük után több százan vállalkoztak néhány kör megtételére. Volt aki egy kört, volt aki 30 kört teljesített. Minden beérkező emléklapot, valamint a rendezvény szimbólumával ellátott emlékkavicsot kapott a Város Önkormányzatától. Az esemény résztvevőit gyümölccsel, édességgel, üdítővel kínáltuk.
Gyors felmérésünk alapján nagy tetszésnek örvend az új létesítmény. A rendezvény sikerén felbuzdulva a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület ( DOVASE ) szeretne hagyományt teremteni: Ezentúl minden évben az átadás évfordulóján megrendezi a 2017 m-es „Mozgásban a város” fesztivál futást.
A Szigeterdő festői környezetében nem készülhetett volna el a 600 m-es futópálya a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt támogatása, valamint a Dombóvár Város Önkormányzata saját erő részének biztosítása nélkül. A nagymértékű támogatás köszönhető atlétáink országosan is kiemelkedő eredményeinek. Köszönjük!

DOVASE

Kedves sportolni szeretők, Dombóváriak!
EZ A TI FUTÓKÖRÖTÖK!
EZ A MI FUTÓKÖRÜNK!
HASZNÁLJUK EGYÜTT!
VIGYÁZZUNK RÁ KÖZÖSEN!

DOMBÓVÁRI ATLÉTÁK

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.