Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

Göllében Szent Vendel napja az 1754-es marhavész járvány óta fogadott ünnep. Először egy fogadalmi keresztet állíttattak 1760-ban, majd később kápolnát építettek a göllei elődeink.

Az idei szentmisét Szász Gyula mosdósi és egyben az új göllei plébános, illetve dr.Matykó Árpád állandó diakónus mutatták be. A plébános úr bevezetőjében kiemelte Szent Vendel példájának jelentőségét, majd Matykó Árpád diakónus szentbeszédében az ünnepekről, emlékek felidézéséről és vallásosságunk lényegéről beszélt. Kiemelte, hogy az ünnepek fontosak e rohanó életünkben, melyek hitünkre, annak erejére és a bizalomra is nagy hatással vannak. Őrizzük meg hitünket és ápoljuk a hagyományokat Szent Vendel cselekedetei vezéreljenek bennünket- fejezte be gondolatait.

A szentmise alatt Nyerges Péter kántor a hagyományos Szent Vendel – énekeket adta elő az orgonán és a hívekkel együtt énekelve, majd a pápai és a magyar himnusszal ért véget a zarándoklat.

S végül a mise celebránsai lerótták kegyeletüket a nagy magyar író, Fekete István sírjánál is.

Címkék: Gölle, szent vendel

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 15:02, hétfő | Helyi

Ünnepi ruhát öltött a város

Vasárnap délután elkezdődött az adventi ünnepkör köré szervezett programsorozat Dombóváron.

2021. November 29. 10:38, hétfő | Helyi

Gasparics Zoltán a Mr. Universe, a tizenegyszeres világbajnok!

A dombóvári testépítő az N.B.B.U.I. szövetség által Spanyolországban, Valenciában megrendezett 38. testépítő világbajnokságon szerezte legújabb világbajnoki győzelmét.

2021. November 26. 14:44, péntek | Helyi

Visnyei József Alapítványt hoztak létre Attalában

dr. Sipos Lajos szőlőnemesítő, Gölle Község Díszpolgára kéréssel fordult Bodó Imre dombóvári helytörténészhez, hogy vegye fel a kapcsolatot Attala község önkormányzatával egy alapítvány létrehozásával kapcsolatban.

2021. November 26. 11:05, péntek | Helyi

Drog az urnák között Tamásiban

A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott.