Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Június 17. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: https://szlkorhaz.hu/

Újra engedélyezett a kórházban a látogatás, a betegellátásban korlátozás nélkül elvégezhető minden beavatkozás

Újra engedélyezett a kórházban a látogatás, a betegellátásban korlátozás nélkül elvégezhető minden beavatkozás

2020. június 15-től a járó- és a fekvőbeteg ellátásban korlátozás nélkül minden beavatkozás, kezelés elvégezhető, mely a beteg számára szükséges, amennyiben a COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja nem áll fenn.

Közlemény

A Dombóvári Szent Lukács Kórházban a COVID-19 járvány miatt elrendelt korábbi korlátozó intézkedések változásairól

A COVID-19 járvány helyzetének hazai kedvező változásai miatt több lépésben meghozott kormányzati intézkedések lehetővé teszik az egészségügyi ellátás fokozatos kiterjesztését. 2020. június 15-től kezdődően a járó- és a fekvőbeteg ellátásban korlátozás nélkül minden beavatkozás, kezelés elvégezhető, mely a beteg számára szükséges, amennyiben a COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja nem áll fenn. A beteglátogatás ismét lehetővé válik a védekezésre vonatkozó általános- illetve helyi szabályok betartása mellett.

A járó- és fekvőbeteg ellátás igénybevételére, a betegek látogatására illetőleg a járványügyi védekezés legfontosabb szabályaira vonatkozó részletes tájékoztató az alábbiakban kerül ismertetésre:

Fekvőbeteg szakellátás

  • Valamennyi egynapos illetve nem egynapos műtéti beavatkozás korlátozás nélkül elvégezhető.
  • A betegek a járvány előtti rendnek megfelelően az egyes szakrendeléseken telefonon, vagy szükségesség esetén újabb személyes vizsgálatot követően kapnak előjegyzési időpontokat a műtéti beavatkozásokhoz. A korábban várólistán nem rögzített újabb egynapos sebészeti ellátások előjegyzése is megkezdődik.
  • Fekvőbeteg szakellátás, műtéti beavatkozás céljából történő beteg felvétel COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja esetén továbbra is csak sürgősségi javallat esetén történhet. A betegfelvétel előtt pretriage történik. Amennyiben fertőző betegség gyanúja nem merül fel, a beteg felvételre kerülhet a fekvőbeteg ellátó osztályra, a műtéti beavatkozás elvégezhető. Amennyiben felmerül a COVID-19 megbetegedés gyanúja, akkor PCR tesztet kell végezni és a beteget otthonában el kell különíteni. Amennyiben állapota kórházi kezelést igényel, a járványügyi célból kijelölt kórházba kell irányítani. A mintavételi eljárás Dombóváron és Tamásiban a Rendelőintézetekben erre a célra kialakított rendelő helyiségben történik.
  • A korai aktív rehabilitációs ellátások mellett újra indulnak a tervezett, programozott rehabilitációs ellátások. A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
  • Megfelelő szakmai indikáció esetén, háziorvosi javaslat, beutaló alkalmazásával, az aktuálisan rendelkezésre álló kapacitás figyelembevételével, előjegyzés alapján ismét felvételre kerülhetnek a betegek a krónikus fekvőbeteg osztályokra (krónikus belgyógyászat, ápolás). A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
  • Kórházi fekvőbeteg osztályokról a betegek csak negatív PCR teszt eredmény után helyezhetők át szociális otthonokba, idős ellátó intézményekbe.
  • A sürgősségi ellátás igénybevétele akut ellátás szükségessége esetén a kórház sürgősségi fogadóhelyén, a mentő bejárónál kialakított belépési ponton lehetséges. Itt történik meg a járványügyi pretriage valamennyi kórházba belépő beteg részére.

A teljes közlemény ide kattintva olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.