Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2018. Február 07. 10:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Amerikai cégek üzleti partnerének kiadva magát csalt ki pénzt a nő

Bűnsegédként elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy nő ellen, aki jogtalanul szerzett pénzt amerikai gazdasági társaságoktól a cégek elektronikus levelezési rendszeréhez hozzáférve

- közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán. A 22 éves vádlott kameruni élettársával 2015 januárjában kft.-t alapított, és annak nevében bankszámlákat nyitott.

A vádirat alapján két amerikai gazdasági társaság elektronikus levelezéséhez hozzáférve a cégek üzleti partnerének adták ki magukat úgy, hogy a ténylegeshez hasonló e-mail-címről küldtek hamis számlát, illetve levelet a sértetteknek.

Az ügy atlantai székhelyű sértettjének 2015 júliusában hamis számlát küldtek a vádlott cégének bankszámlaszámával, melyre a társaság több mint 28 ezer dollárt utalt. A mintegy 7 millió 750 ezer forintból a vádlott élettársa gépkocsit vásárolt, a pénz jelentős részét pedig felélték.

Az ügy másik, Kentucky államban működő sértettje az egyik kínai gazdasági partnere felé fennálló tartozását illetően kapott megtévesztő e-mailt, melyben a vádlott a cég nevében a tartozást követelte. Az amerikai társaság ezek után mintegy 17 millió forintot utalt a vádlott cégének bankszámlájára, ezt az összeget 2016 májusában a nyomozóhatóság lefoglalta - tájékoztatott a főügyészség.

Címkék: vádemelés, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.