Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Január 01. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Változékony, de enyhe idővel kezdődik az új év

Változékony, de enyhe idővel kezdődik az új év

Változékony lesz az év első hetének időjárása: enyhe idő várható, de több hullámban kell esőre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI

Hétfőn, újév napján reggeltől északnyugat, nyugat felől gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, de közben az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik. A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután, késő délután áll el az eső. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, napközben erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Kedden változóan felhős időre lehet számítani, majd sokfelé vastagszik a felhőzet, és estétől helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel északon. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik. Hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 3, a szélvédett, gyengébben felhős körzetekben mínusz 4 és mínusz 2, kora délután általában 7 és 12, északkeleten 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagyrészt erősen felhős lesz az ég és szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalra általában 5 és 9, a szélvédettebb északkeleti tájakon 1 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután többnyire 7-13 fokra lehet számítani.

Csütörtökön jobbára erősen felhős idő várható, majd csökken a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar. A nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet és főleg a nap második felében szórványosan előfordulhat eső, zápor. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali mínusz 3 - plusz 5 fokról általában 7-12, az északkeleti országrészben 5-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég, több helyen számítani lehet esőre, záporesőre. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti, keleti szél. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximum általában 8 és 14, északkeleten 5 és 7 fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, több helyen valószínű eső, zápor. A keleti, majd az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 1 és plusz 6 fok közötti hőmérséklet várható, napközben 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;